tiretades_news


Del dibuix al fang, i del fang a la pintura!

La creativitat no s’atura a la planta de pediatria de Can Ruti, i les ciutats imaginàries dels artistes segueixen sent encara més màgiques a mesura que l’activitat avança. Avui, els colors han entrat a l’aula hospitalària i han pres protagonisme, dotant de vida tots aquells objectes que vam construir amb fang l’últim dia de taller.

 

Partint del material del que disposàvem, hem agafat petites planxes de fusta com a base per cada una de les ciutats i les hem pintat al gust de cadascú, per seguir donant forma a aquesta pluja imaginativa. Així, mica en mica anem aconseguint que la idea inicial projectada en un dibuix es converteixi en una obra tridimensional.

Llegir Més


Ciutats imaginàries

A Can Ruti hem seguit creant, aquesta vegada les nostres ciutats ideals!

Al llarg d’aquesta activitat que durem a terme durant tres dies de taller, tots/es junts/es construirem una gran ciutat formada per petits i fantàstics móns.

Llegir Més


Cuinem el millor Atrezzo geomètric

Seguint en la línia dels “Menús geomètrics”, a l’últim taller artístic de Can Ruti vam convidar a tots els infants i joves hospitalitzats i les seves famílies a participar en la creació dels complements que necessiten un bon i una bona xef a l’hora de poder dur a terme les seves creacions gastronòmiques.

Cadascú, grans i petits, vam deixar volar la nostra imaginació i vam triar quin tipus de cuiner/a volíem ser. Així doncs, ens vam posar mans a l’obra amb tot el material reciclat del que disposàvem (taps i ampolles de plàstic, cartró, papers…) fins que mica en mica els complements van anar agafant forma: tot tipus de barrets de xef, ulleres per protegir-se els ulls, cassoles, plats de menjar, i altres objectes característics de cada personatge van omplir la sala de formes, colors i fantasia.

Llegir Més


Tiretades a “El matí de Radio 4”: presentem un repte solidari

Ahir al programa dels matins de Radio 4 vam tenir l’oportunitat de presentar Tiretades i el nou repte solidari creat pel corredor José Maria Rubí, qui té l’objectiu de batre el record a la propera marató de Barcelona (Zurich Marató de Barcelona 2017) i d’aquesta manera recaptar finançament pel nostre projecte.

Gràcies a aquest crowdfunding solidari vinculat a “Mi grano de arena” i a altres aportacions, podem donar continuïtat a Tiretades i a les seves acciones artístiques a l’hospital de Can Ruti, les quals tenen l’objectiu d’acompanyar joves i als infants ingressats i a les seves famílies i millorar el seu estat d’ànim.

Llegir Més


Tiretades als premis retinES

Ahir dimecres 25 de gener va tenir lloc a la Casa Elizalde la presentació dels PREMIS RETINES 2016 durant la 7a edició de la mostra de documentals MiraDocs (Barcelona Mirades Documentals).
Llegir Més


Emotiu Premi Retines

El passat 25 de gener, l’equip de Tiretades, assistim al lliurament dels Premis Retines a la Casa Elizalde de Barcelona.

Llegir Més


Dia de cuina geomètrica

 

Dia de cuina geomètrica amb els petits xefs de l’aula hospitalària. Durant tot el matí les línies, els triangles acompanyats de les rodones i els quadrats perfectes van desfilar entre les mans dels nens i nenes de l’hospital en una perfecta simfonia de colors.
La simetria va omplir els plats que els nostres petits xefs van afegir les receptes màgiques cuinades entre tots.

Aquest són moments especials per la monotonia diària de l’hospital.

Llegir Més


El Jardí de Materix

Al jardí del Tiretades han nascut noves flors, nous reptes i noves idees que arrenquen dibuixant la nova temporada a l’hospital Germans Tries.
El curs 2016-2017 ens presenta un nou repte que desvetllarem a poc a poc amb l’ajut de tots els nens i nenes que passaran per l’aula hospitalària.
De moment, hem realitzat una plantada amb les millors llavors d’arreu del món i comencen a sortir les primeres flors al jardí del nostre Materix, un personatge de creació col·lectiva que representa a tots i cadascú dels qui participen d’una o altra manera en aquest gran projecte.

Farem del vestíbul de l’hospital un espai més alegre i agradable.

Llegir Més


Tiretades al blog de l’aula hospitalària

El passat 26 de maig vam preparar l’exposició “Tal com som” amb l’ajut de tots els nens i nenes de la 7a planta de l’hospital Germans Trias de Badalona. La trobareu al passadís de la planta baixa i la podreu visitar fins al 27 de juny.

L’aula hospitalària també participa d’aquest moment tan important. Mireu quin vídeo més bonic van preparar del dia de la inauguració.

També podeu fer una visita al seu blog.

http://blocs.xtec.cat/aulahospitalariagtp1516/2016/05/29/exposicio-tal-com-soc/