tiretades_news


El mar com a mitjà de desplaçament

20 de març de 2019

Com ja sabeu, aquest curs estem treballant al voltant del mar. Hem descobert el paisatge del fons marí on hi habiten animalons, però també deixalles i plàstics. Hem treballat el desgel, els icebergs i les característiques del mar dels pols glaçats.

L’altre dia vam començar a treballar un nou concepte relacionat amb el mar: El mar com a mitjà de desplaçament. Vam poder reflexionar com el mar és també un espai de trobada de persones que viatgen d’un lloc a l’altre! Al mar, s’hi troben les persones que es banyen a la platja de vacances, els bussejadors, però també els vaixells que porten aliments d’un continent a l’altre, els creuers, els vaixells que fan creuers, o les persones que viatgen en pasteres per trobar un lloc millor on viure.

Sota aquesta idea, vam començar a elaborar una obra gegant! Amb dos trossos de roba molt grans, vam dibuixar les nostres siluetes, que s’entrecreuaven entre elles, es barrejaven, ocupaven un mateix espai. Cadascuna d’un color, cadascuna diferent.

Després de les vacances de setmana santa, continuarem elaborant aquesta obra gegant que ens fa pensar co m el mar és un espai de desplaçament on s’hi creuen moltes realitats diverses.

 

  

 

 


Els últims retocs!

6 de març del 2019

Avui a l’aula hospitalària hem fet molta feina!

Entre tots hem fet memòria per recordar tot el material que hem anat elaborant en les darreres sessions relacionades amb el desgel.

Treballant en equip, hem polit les escultures del desgel, hem retallat els icebergs i els hi hem posat un marc, i hem muntat una estructura molt original per penjar les obres.

Sembla que tota la feina feta va agafant forma! Hem treballat plegats, per anar donant una forma a aquest procés en el que han col·laborat nens i nenes de l’aula, mares i pares, voluntàries i professionals, i que culminarà amb una exposició col·lectiva! 

 

 

 

 

 

 

 


Restaurar el “Món de mar”.

6 de març del 2019

Com ja sabeu, el vestíbul de l’Hospital Germans Trias i Pujol està d’allò més elegant amb l’exposició “Corrents d’aire”, que sorgeix de tot un procés creatiu i acumulatiu del curs passat.

Avui a l’aula, hem deixat el desgel per un moment, per tornar al fons del mar i cuidar aquesta obra col·lectiva, que havia anat perdent color amb el temps i la llum del sol.

Hem anat amb molta cura de respectar els colors i l’essència original d’aquest fons marí, convertint-nos en autèntics restauradors i restauradores.

Si voleu veure com a quedat, recordeu que podeu visitar l’exposició “Corrents d’aire” al vestíbul principal de l’Hospital Germans Trias i Pujol.


El desgel en escultures

27 de febrer de 2019

Neu, fred, vent, fràgil, vida, gel… són algunes de les paraules que han sortit  després d’una pluja d’idees al voltant del concepte del desgel.

Recordant els icebergs que vam crear en la darrera sessió, seguim treballant  sobre el desgel, els seus efectes, i allò que ens genera… però avui ho fem amb volums!

L’aula de l’hospital s’ha omplert de materials molt diferents per construir al voltant  del desgel, a partir d’escultures conceptuals, i del que a cadascú li suggerien els  diferents conceptes.

 

 

Recordeu que podeu visitar el blog de l’aula hospitalària!


Estem de tornada! Desgel i icebergs

23 de gener de 2019

Sabeu què és un iceberg?  L’últim dia que vam visitar l’Hospital Germans Trias i Pujol vam investigar sobre aquests curiosos i grandiosos blocs de gel que suren a la superfície del mar després de desprendre’s d’una glacera.

Ens vam fixar en les seves formes, colors i textures per crear els nostres propis icebergs, utilitzant aquarel·les, pinzells i plàstic! Un munt de gent va passar per l’aula aquell matí per a construir el seu iceberg: pares i mares, nens i nenes, voluntaris, personal de l’hospital… Sort que teníem papers enormes i tothom hi va poder col·laborar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dues noies que hi van participar han escrit al blog de l’aula hospitalària explicant aquesta experiència, acompanyat d’aquest vídeo on podeu veure tot el procés.

El proper dia 27 de febrer tornarem a trobar-nos per seguir investigant al voltant del desgel.

 


Ajuda’ns a omplir de colors els hospitals amb Tiretades!

Benvolguts i benvolgudes,

Un any més, Tiretades engega una campanya de donacions per omplir d’art i color les plantes de pediatria dels hospitals.

Com ja saps, Tiretades és un espai de creacions plàstiques dins l’hospital, on infants i joves hospitalitzats i les seves famílies s’expressen, gaudeixen i poetitzen l’entorn mitjançant creacions i instal·lacions col·lectives. Tiretades és un projecte que porta 10 anys de trajectòria potenciant el benestar, l’autoestima i la socialització de les persones hospitalitzades i les seves cuidadores.

Professionals de les arts comunitàries acompanyen i faciliten el procés creatiu, en col·laboració amb l’equip educatiu i sanitari. Tiretades va néixer a l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti” (Badalona), ha posat els peus a Vall d’Hebron (Barcelona) i Marina Salud (Dénia), i vol arribar a més hospitals.

Un any més, pots col·laborar fent una donació per al projecte. Busquem també un cop de mà a trobar nous patrocinadors per Tiretades: no dubtis a compartir la informació de la campanya amb els teus contactes a empreses i entitats. Les donacions permeten desgravar tant a persones individuals com entitats i empreses (vegeu més detalls al final del post).

Podeu posar el vostre granet de sorra en el següent enllaç:

https://www.migranodearena.org/reto/19466/omplim-lhospital-de-colors-amb-tiretades

Col·laborant amb Tiretades, col·labores directament amb el benestar i transformació de l’entorn hospitalari, i dones suport a un espai de creació, convivència i salut.

Gràcies de nou per fer-ho possible!

Llegir Més


Acabem els fòssils

8 de desembre de 2018

El passat 21 de novembre vam acabar els nostres fòssils marins! Han quedat molt autèntics. Vam observar els fòssils que havíem fet en l’ultima sessió, i els vam preparar per enganxar-los a les bases que vam decorar amb pintura.

 

 

 

 

 

 

 

 Barrejant pintura i fent proves, vam descobrir com crear diferents tons de blaus, inspirant-nos en tots els colors que hi trobem al mar. Ens vam tacar una mica, però el resultat ha sigut fantàstic!

L’Emma i l’Abril ens ho expliquen al blog de l’aula hospitalària. També han fet un vídeo on podeu veure tot el procés!


Fòssils marins

16 de novembre de 2018

Dimecres passat a l’aula hospitalària de l’Hospital Germans Trias i Pujol ens vam convertir en arqueòlegs marins!

 

 

 

 

 

 

 

 

Imaginant-nos que bussejàvem a prop de les platges, descobrim com els animals i plantes que hi viuen, conviuen amb altres espècies no tan amables… plàstics, vidres, i tota mena de deixalles.

Inspirant-nos en aquests paisatges on la brutícia i la fauna cohabiten, hem creat fòssils marins, utilitzant fang, guix, i diferents objectes que podríem trobar sota l’aigua.

La Franchesca ha fet un article al blog de l’aula hospitalària molt interessant! I mireu quin vídeo més fantàstic que ha penjat!


Estem de tornada!

8 d’octubre de 2018

Dimecres passat vam arrencar Tiretades amb molta energia aquàtica! Aquest curs treballarem el mar, amb les diferents mirades, possibilitats i temes que envolten el món marí.

Vam treballar l’origami, l’art del plegament del paper, una tècnica originaria del Japó. Vam descobrir que plegant paper, podíem fer peixos de diferents formes i mides, i al llarg del matí un banc de peixos va anar inundant l’aula hospitalària.

Els alumnes i les seves famílies, i també voluntaris i personal de l’hospital, aniran ampliant a partir d’una proposta acumulativa, aquesta família aquàtica tan plena de colors!

 

 

 

 

 

 

 


5a jornada de mediació artística – Art&Coop i Tiretades – Les Arts en el context social

2 d’octubre de 2018

El passat 19 de juliol de 2018 vam participar a  la 5a jornada de mediació artística a Arts Santa Mònica, organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts i la Universitat de Barcelona.

La jornada, sota el títol “Les arts en el context social” va donar a conèixer projectes que utilitzen tècniques pròpies de les arts visuals i plàstiques com a eina d’intervenció.

Us deixem el vídeo que vam presentar a les jornades, on hi apareix la família de Tiretades, preparant el material de “Corrents d’aire”, instal·lació que vam exposar al vestíbul de Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.