tiretades_news


Estem de tornada!

8 d’octubre de 2018

Dimecres passat vam arrencar Tiretades amb molta energia aquàtica! Aquest curs treballarem el mar, amb les diferents mirades, possibilitats i temes que envolten el món marí.

Vam treballar l’origami, l’art del plegament del paper, una tècnica originaria del Japó. Vam descobrir que plegant paper, podíem fer peixos de diferents formes i mides, i al llarg del matí un banc de peixos va anar inundant l’aula hospitalària.

Els alumnes i les seves famílies, i també voluntaris i personal de l’hospital, aniran ampliant a partir d’una proposta acumulativa, aquesta família aquàtica tan plena de colors!

 

 

 

 

 

 

 


5a jornada de mediació artística – Art&Coop i Tiretades – Les Arts en el context social

2 d’octubre de 2018

El passat 19 de juliol de 2018 vam participar a  la 5a jornada de mediació artística a Arts Santa Mònica, organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts i la Universitat de Barcelona.

La jornada, sota el títol “Les arts en el context social” va donar a conèixer projectes que utilitzen tècniques pròpies de les arts visuals i plàstiques com a eina d’intervenció.

Us deixem el vídeo que vam presentar a les jornades, on hi apareix la família de Tiretades, preparant el material de “Corrents d’aire”, instal·lació que vam exposar al vestíbul de Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.


Bones vacances!

25 de juny de 2018

Al tornar de l’estiu, a Tiretades seguirem amb les creacions artístiques, com sempre amb estreta col·laboració amb el personal sanitari i educatiu, i sobretot amb els infants i joves de l’aula hospitalària.

Gràcies a tots els que ho heu fet possible posant-hi el vostre granet de sorra, i contribuint a crear un espai d’expressió i llibertat, que se’ns dubte ha fet brotar els somriures dels alumnes hospitalitzats i també de les seves famílies.

Gràcies de tot cor!

 Si tu també vols recolzar el projecte, fes-te amiga o amic de Tiretades!


Corrents d’aire

14 de juny de 2018

Ja hem inaugurat la nova exposició de Tiretades a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Titulada “Corrents d’Aire”. Infants i joves hospitalitzats, les seves famílies, i el personal sanitari, han compartit moments i espais per a crear conjuntament diferents obres artístiques que obren les portes a l’estiu. El vestíbul de l’hospital és ara un passeig per marees de llum, aigua i color, on es plasma a mode d’instal·lació el recorregut d’un procés creatiu que ha durat 5 dies.

Us convidem a visitar l’exposició, que estarà al vestíbul de l’hospital fins al mes de setembre.

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Corrents d’Aire, és moviment, frescor, renovació, aire,
comunicació, joc, experimentació i gaudir.

 

 

 

    


Seguim creant!

30 de maig de 2018

Les brises de l’estiu ja omplen l’aula hospitalària amb noves propostes creatives de la mà dels nens i nenes i les seves famílies.

Algun cop us heu posat unes ulleres de submarinista? En les darreres sessions ens hem imaginat que veiem quan mirem a dins l’aigua, per captar els colors, les formes i les textures que hi ha al fons del mar. Entre tots i totes estem creant una obra col·lectiva plena de llum i de brises marines.

Mireu quin video més xulo han penjat al blog de l’aula hospitalària!  http://agora.xtec.cat/aulahospitalariagtp/tiretades/ens-posem-les-ulleres-de-bussejar/

 

 


L’estiu s’omple de colors!

24 de maig de 2018

Avui a l’aula hospitalària ha començat l’estiu! Hem engegat un procés creatiu que durarà unes setmanes, on les formes, els colors i les textures més estiuenques s’han plasmat en fantàstiques obres d’art.

Quines paraules ens suggereix l’estiu? Quins colors ens evoca? Quines sensacions ens venen al cap? Al llarg del matí hem posat en comú algunes idees que han començat a prendre forma. Mireu que boniques han quedat algunes propostes!


Art i Salut amb Art&Coop – Betevé 91fm

18 d’abril de 2018

Voleu escoltar l’entrevista que ens han fet a Betevé 91fm? A partir del minut 6:00, l’Eva i la Júlia expliquen el projecte Tiretades a “El Matí de Barcelona”


Bosc de primavera i visita de la BTV

15 de març de 2018

Són les 9:30h del matí i des de la fantàstica ubicació de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol veiem com Badalona s’ha llevat amb un dia gris, però a l’aula hospitalària aviat l’omplirem de color. Avui Tiretades torna a l’hospital i ho fem carregades d’energia perquè ens espera una sessió ben especial. Cap a les 10h arriben els primers participants i són en Joaquim i la seva mare, ex alumne de l’aula hospitalària i bon amic, a qui hem convidat perquè ens acompanyi en aquesta jornada. I és que avui rebrem la visita del programa “Catakrac” de la Betevé, que encuriosits per la feina de Tiretades, vénen a fer un reportatge del dia a dia dels tallers.

 

Preparem tot el material que aviat vindran la resta d’alumnes: papers de colors ben vius amb textures ben diferents, una pila de bastidors, cola i pinzells… quin goig que fa només de veure! Ja som a mitjans de març així que la proposta pel dia d’avui és fer un bosc de primavera per començar a entrar en calor. De seguida ja hi ha 5 nens i nenes ben encuriosits al voltant de la taula, així que mans a l’obra! Cadascú el seu bastidor i a dissenyar el seu propi arbre, no ens calen ni tisores, anem estripant trossets de paper deixant-nos portar per l’energia que transmeten els colors.

Entre anades i vingudes i amb els dits plens de cola, arriba l’equip de Betevé. Amb en Joaquim com amfitrió, fa de reporter explicant davant de càmera com va ser la seva experiència a Tiretades durant la seva hospitalització. Altres infants també s’animen a dir la seva, fins i tot algun practica fent de càmera en alguna escen a. Així fem una mica de temps mentrestant s’assequen els arbres, i un cop ja estan llestos els decorem amb tota mena de materials com cintes, filferro, botons… per donar-los més personalitat, i carai tots junts quin bosc més viu que ha quedat! I quin bon matí que hem passat, una bona estona egats on tothom participa iens ajudem els uns als altes.

           

 Gràcies a tots i totes per la vostra energia!

 

 


Posa un granet de sorra per Tiretades!

Tenim una bona notícia: l’Hugo ha iniciat un repte de recollida de donacions per al nostre projecte Tiretades d’art als hospitals! 

Es tracta d’un dels reptes solidaris de la plataforma Migranodearena.org, vinculat a la Zurich Marató de Barcelona 2018. Des d’ara i fins al diumenge 11 de març, dia de la marató, l’Hugo impulsa aquesta campanya per a finançar el nostre projecte i donar-li visibilitat, vestint la samarreta de Tiretades

Podeu posar el vostre granet de sorra* en aquest enllaç: 

https://www.migranodearena.org/reto/17800/42km-per-tiretades-o-com-unir-art-esport-i-salut

 

 

Què és Tiretades? Un espai de creació plàstica dins l’hospital per als infants i joves hospitalitzats i les seves famílies, on expressar-se, gaudir i aprendre. Amb 10 anys de trajectòria, Tiretades va nèixer a l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti” (Badalona), ha posat els peus a Vall d’Hebron (Barcelona) i Marina Salud (Dénia), i vol arribar a més hospitals.

*Les donacions al repte es poden desgravar de la declaració de la renda. Podreu descarregar el certificat al moment des del mateix web de donacions. 

Ajuda’ns a arribar més lluny compartint amb els teus contactes! 

Gràcies de tot cor! 


Laboratori d’invents: Instal•lació artística al vestíbul de Can Ruti

26 de maig 2017

“Posem aquí una finestra?”. “I si aquí hi afegim una bústia màgica?”

Aquestes van ser només algunes de les preguntes que es podien escoltar passejant per la planta de pediatria de Can Ruti els últims mesos dels tallers de Tiretades.

Es tractava de l’esprint final: muntar la instal·lació que actualment es pot veure exposada al vestíbul de l’entrada principal. A partir dels esbossos, els nen@es van desenvolupar la seva creativitat per decidir, en una barreja d’idees, el que seria el Laboratori d’invents.

Cartrons de tots els tamanys, tot tipus de colors, objectes diversos característics de l’hospital… tot això va ser el material amb què infants i joves i alguns familiars van construir un perfecte laboratori d’invents. Com es pot observar, la casa que conté el laboratori en el seu interior compte fins i tot amb cortines que cobreixen les finestres i plantes que decoren l’exterior.

Amb una mica de cola i molta creativitat, el procés creatiu de tot aquest any culmina en aquesta instal·lació, permetent als petits pacients convertir-se en veritables artistes.

Us convidem a entrar en aquest laboratori, admirar el terra de rajoles de colors, sense oblidar-se dels quadres penjats a les parets i, sobretot, sense passar per alt el circuit d’invents plens d’objectes de l’hospital, els quals ja no impressionen tant.

S’acaba el curs, però com s’ha pogut observar, la creativitat segueix estant en tot els indrets de l’hospital. Prova d’això és aquest fantàstic laboratori d’invents ideat pels nens i nenes de Can Ruti.